Collboni CASA SEAT cat

‘The New Barcelona Post’ conversarà amb Jaume Collboni

L'alcalde de Barcelona explicarà la seva visió de ciutat per als pròxims anys en una trobada dilluns 29 d'abril a CASA SEAT

A les portes de celebrar el seu primer any com a alcalde de Barcelona, Jaume Collboni ha tancat un exercici en minoria en el qual ja ha pogut arrencar alguns dels seus projectes de ciutat, com una nova fase de cobertura de la ronda de Dalt, i altres s’han accelerat, com les obres de la Rambla i la transformació del Port Olímpic. Tot això, amb les promeses de la Copa Amèrica com a revulsiu per a l’autoestima de ciutat, enfortint la seva trajectòria com a aparador internacional.

No han estat uns mesos fàcils per a Collboni, amb la formació de Govern central condicionant l’entrada de socis per donar estabilitat a l’executiu municipal, qüestió que s’ha vist de nou ajornada amb la convocatòria d’eleccions a la Generalitat. Els primers passos a aquesta nova entesa el líder socialista els ha donat amb ERC, qui va donar suport als seus comptes. Però la resistència a fer-ho del seu antic company de govern, els Comuns, l’ha portat a la qüestió de confiança, amb la qual espera l’aprovació automàtica dels pressupostos com que no existeix cap candidat alternatiu, recurs que ja van utilitzar en anys anteriors Ada Colau i Xavier Trias.

Amb aquest context de fons, Collboni conversarà amb l’editor de The New Barcelona Post, Guillem Carol, en una conferència dilluns 29 d’abril a les 18.30 hores a CASA SEAT. La sessió comptarà amb la col·laboració de CASA SEAT, Giny, Must Media Group i Barcelona Global.

Per assistir com a públic a aquesta trobada organitzada per The New Barcelona Post és imprescindible reservar prèviament entrada. Per aconseguir una entrada, de forma totalment gratuïta, fes clic aquí. La sessió tindrà una durada de 45 minuts. Al final de l’entrevista, es podran formular preguntes a l’alcalde.

Sota el títol Conversa amb l’alcalde de Barcelona, Collboni repassarà els reptes i les oportunitats que afronta la ciutat, amb la mirada posada a imaginar com ha de ser la capital catalana de cara a l’any 2040. Molts projectes de futur planegen sobre el seu horitzó, com l’ampliació de l’Hospital Vall d’Hebron i el nou Hospital Clínic, una porta per potenciar el lideratge mèdic de Barcelona amb unes instal·lacions actualitzades, així com l’ampliació d’una infraestructura científica pionera com el Parc Científic de Barcelona (PCB). Cal no oblidar tampoc l’ampliació del recinte firal de Gran Via, una inversió necessària per afermar els salons internacionals que ja acull la ciutat i captar-ne de nous, i la reforma del recinte de Montjuïc, una oportunitat per dinamitzar una zona que s’havia anat apagant.

En un context de canvi climàtic, el futur de qualsevol ciutat passa per preparar-se per ser més resilients i contaminar menys, un objectiu on juga un paper fonamental el reforç del transport públic i la reducció de la dependència del vehicle privat. És aquí on entren en joc la finalització del tram central de la línia de metro L9, una fita una altra vegada entorpida, i la connexió de l’L8 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Però cal remarcar també els avanços que està registrant la construcció de la Sagrera, per on passaran els primers AVE aquest mateix any, i la modernització de l’estació de Sants, amb les obres cada vegada més a prop després que el Govern central hagi donat llum verda aquesta setmana a la seva licitació, amb un pressupost de 176 milions d’euros. La connexió del tramvia per la Diagonal, un projecte liderat per l’antic soci de govern municipal del PSC, també camina en aquest sentit. Després de la polèmica que van aixecar les superilles en l’últim mandat, ara ja aplaudides pels transeünts que les omplen cada dia, l’executiu socialista ha optat per recuperar la idea d’Ildefons Cerdà i omplir d’activitat els interiors d’illa.

Sota el títol Conversa amb l’alcalde de Barcelona, Collboni repassarà els reptes i les oportunitats que afronta la ciutat

En els pròxims anys també es reforçarà la potència cultural de Barcelona, no només per la tendència a l’alça dels seus museus i festivals, sinó per iniciatives en cartera que han aconseguit activar-se després de molts anys, fins i tot dècades, com la Biblioteca Pública Estatal, que estarà situada al costat de l’Estació de França. Uns altres han trigat menys però ja estan prenent impuls com l’ampliació del Macba i la del MNAC. El DHUB, amb la recuperada centralitat de la Plaça de les Glòries, també vol pitjar l’accelerador amb una nova etapa.

Amb tot, tal com ha detallat el mateix Collboni, Barcelona rebrà més de 10.600 milions d’euros d’inversió pública d’aquí als pròxims deu anys, la inversió pública més important des dels Jocs Olímpics. Una carpeta carregada de projectes en uns temps cada vegada més convulsos.