complex oficines Cornerstone, seu Henkel i Netcentric,
Edifici del complex d'oficines Cornerstone, on té la seu la multinacional Henkel.

Union Investment compra la seu de Henkel al 22@, el seu primer actiu d’oficines a Espanya

El gestor d'inversions immobiliàries d’Hamburg ha pagat 65 milions d'euros a UBS Asset Management per un dels tres edificis del complex Cornerstone

Els fons d’inversió internacionals mantenen el seu interès pel districte tecnològic de Barcelona i en l’última setmana s’han tancat dues noves operacions immobiliàries. D’una banda, Union Investment ha adquirit l’edifici C del complex Cornerstone, propietat de UBS Asset Management, per 65 milions d’euros. Per l’altra, un fons gestionat per Zurich s’ha quedat el complex d’oficines del número 105 de Sancho de Ávila que era de Urbania, per 18 milions d’euros.

Segons les consultores immobiliàries, durant el primer trimestre d’aquest any, a Barcelona el sector de les oficines ha seguit creixent. Amb una inversió del voltant dels 150 milions d’euros, s’han transaccionat entre 92.000 i 95.000 metres quadrats.

La compra d’Union Investment és la primera operació en el segment d’oficines que protagonitza a Espanya el gestor d’inversions immobiliàries d’Hamburg, que ha optat per un immoble ja ocupat i amb una arquitectura adaptada a les noves necessitats mediambientals. L’edifici, un dels tres que configuren el complex Cornerstone, és la seu a Barcelona de la multinacional de gran consum Henkel i de l’empresa Netcentric, que forma part del grup Cognizant, indústria de serveis de tecnologia de la informació.

Són més de 10.000 metres quadrats, amb la certificació de sostenibilitat LEED pel seu compromís amb la reducció del consum d’energia i aigua i per la qualitat ambiental de l’aire, la llum natural i els materials amb un percentatge reciclat. A més, el complex compta amb una plaça privativa de 2.100 m2 exclusiva per als usuaris.

UBS Asset Management va adquirir el complex sencer el 2015 per 80 milions d’euros, fins aleshores propietat de Benson Elliot. Ara, Cushman & Wakefield i JLL han assessorat al venedor de l’operació.

Urbania oficines 22@ sancho d'àvila 105
El projecte Sancho 105 comptarà amb la certificació Leed Gold.

Mentre, un fons d’inversió de Zurich s’ha quedat amb l’edifici Sancho105, de 2.500 metres quadrats, localitzat al número 105 del Carrer Sancho de Ávila, entre Badajoz i Ciutat de Granada, en una operació assessorada per la consultora CBRE.

Ubicat als terrenys de l’antiga fàbrica de sabons Llorenç Pons i Clerch i dissenyat per BCA Blanch + Conca Arquitectura, aquest immoble compta amb 2.331 metres quadrats distribuïts entre la planta baixa i sis plantes i diverses terrasses que sumen 745 metres quadrats. El projecte estarà acreditat amb la certificació LEED Gold i estarà ocupat per un sol llogater.