Equipo de la consultora Upbizor
L'equip de la consultora barcelonina Upbizor.

Upbizor va captar més de 100 milions el 2023 per finançar ‘startups’ i pimes

La consultora va aconseguir l'any passat un 33% més de finançament, i preveu augmentar la xifra en un 40% aquest any

La consultora financera independent Upbizor va captar durant l’any passat més de 100 milions d’euros per finançar a startups i pimes, xifra que va suposar un augment del 33% respecte a 2022. En aquesta línia, la companyia va augmentar l’any passat la seva facturació en un 25%, sobre un total que l’empresa no concreta. L’entitat, fundada a Barcelona l’any 2017, preveu continuar creixent aquest 2024, quan calcula que captarà un 40% més de finançament, fins als 140 milions d’euros. 

Part d’aquest augment provindrà de la filial que la companyia va obrir l’any passat a Londres. Amb aquesta obertura a la City, Upbizor ha realitzat les primeres operacions de préstecs del tipus venture debt, mitjançant els quals ha obtingut més de 40 milions d’euros en capital. 

Durant l’any passat, la consultora va invertir en empreses com Habitacion.com i la fintech Kintai. A més, va consolidar les seves primeres inversions en vehicles de capital de risc, com Aticco Ventures i Pinama Inversiones, i preveu el 2024 tres noves operacions d’inversió en fons de capital de risc. En l’actualitat, figuren entre el seu portfolio de clients empreses com Factorial, l’educativa Innovamat i la proptech Ukio, entre moltes altres. 

Més de 120 empreses van recórrer a aquesta financera especialitzada en startups i pimes per preparar ampliacions de capital l’any passat

Upbizor va registrar durant l’any passat 1.350 sol·licituds, per sobre de les 1.000 de 2022. Del total, 260 van ser préstecs de l’empresa pública de finançament Enisa, amb els quals va aconseguir 28 milions dirigits a companyies emergents i a petites i mitjanes empreses. La xifra representa prop d’un 25% del pressupost total de l’entitat pública, i més del 90% de les sol·licituds que es van presentar van ser resoltes amb èxit. 

La consultora, a més, va generar en el passat exercici 25 milions d’incentius fiscals en concepte de R+D+i. Upbizor també ha consolidat el producte de direcció financera externa, mitjançant el qual compta actualment amb una cartera de més de 150 empreses que traslladen a la consultora la gestió de les seves finances operatives. En aquesta línia, Upbizor ha treballat el 2023 per automatitzar processos perquè les tasques administratives i comptables alimentin de manera automàtica el pla de negoci de les empreses, que disposen també dels serveis de la nova divisió de gestoria fiscal i comptable d’Upbizor. 

Per altra banda, més de 120 empreses van recórrer a aquesta financera especialitzada en startups i pimes per preparar ampliacions de capital. En aquest sentit, la consultora ha impulsat la preparació de rondes de finançament amb productes com la definició del business plan, la valoració de l’empresa i aspectes legals. En paral·lel, ha ampliat la seva gamma de productes relatius a línies de finançament bancari, circulant, plataformes fintech i préstecs venture debt. Tot això amb l’objectiu “d’impulsar el creixement de les empreses des de l’expertise financer”, segons el fundador i CEO de Upbizor, Jordi Altimira.