Viena encapçala la llista de ciutats amb més qualitat de vida

La capital d’Àustria, Viena, ocupa per novè any consecutiu el primer lloc en el rànquing de les ciutats del món amb més qualitat de vida que elabora des de fa 20 anys la companyia consultora de recursos humans Mercer, publicat recentment.

La segona ciutat en aquest llistat és Zuric (Suïssa), i el tercer lloc el comparteixen Auckland (Nova Zelanda) i Munic (Alemanya). El cinquè lloc en el rànquing és per a la ciutat canadenca de Vancouver.

Barcelona ocupa el lloc número 43 en aquest rànquing, mentre que Madrid apareix unes posicions després, al número 49 del llistat. Són les dues ciutats espanyoles incloses en l’estudi de Mercer.

La ciutat que lidera el llistat, Viena, destaca per la seva alta seguretat, la qualitat del transport públic i la varietat de la seva oferta cultural i de lleure. En el cas de Munic, l’estudi de Mercer revela que ha millorat la seva posició en el rànquing gràcies a la seva aposta per millorar la infraestructura tecnològica i la seva oferta d’entreteniment.

L’estudi de Mercer pretén servir de guia per a les companyies multinacionals i altres organitzacions per compensar de manera adequada als professionals desplaçats a altres països. En el rànquing apareixen 231 ciutats, tot i que Mercer ofereix recomanacions per a més de 450 ciutats.

La primera ciutat asiàtica en aquest rànquing de la qualitat de vida és Singapur, però no apareix fins al lloc número 25. En el cas d’Amèrica Llatina, la ciutat més ben posicionada és la capital d’Uruguai, Montevideo, que ocupa el lloc número 77 global, i la segona és Buenos Aires (91).

La capital britànica, Londres, no apareix fins al lloc 41 del rànquing per culpa dels seus problemes de trànsit i contaminació.

A Amèrica del Nord, diverses ciutats canadenques se situen per davant de ciutats dels Estats Units, on San Francisco (30) és la primera, seguida de Boston (35), Honolulu (36), Seattle (44) i Nova York (45) .

Aquest any, l’estudi de Mercer ofereix un rànquing específic sobre el sanejament de les ciutats. Aquesta classificació està liderada per Honolulu, la capital de l’estat de Hawaii (Estats Units), seguida per Hèlsinki (Finlàndia) i Ottawa (Canadà), que comparteixen el segon lloc.