Vins naturals a cada cantonada de Barcelona

Una de les coses que em va sorprendre quan vaig tornar de Madrid va ser la quantitat de bars de Barcelona que tenen vins naturals. A Madrid, només en trobes a llocs molt especialitzats i no és gens habitual que te’ls ofereixin. En canvi, per sorpresa meva, a Barcelona, a bars de tota mena —no cal que sigui el clàssic hipster— pots trobar-ne. 

Pels qui es preguntin quina diferència hi ha entre els uns i els altres —sense ser-ne jo una experta—, els vins naturals provenen de vinyes que no utilitzen herbicides ni pesticides i la verema és natural. A més, al celler no s’usen additius químics i, pràcticament, no s’hi afegeixen sulfats. Això genera un gust molt menys artificial i fa que es noti molt més el gust del raïm. I, perquè negar-ho, també et genera menys ressaca l’endemà.

Barcelona és una de les ciutats referent d’Espanya i d’Europa per aquells/es que busquen aquest tipus de vins. Té la fira internacional de vi natural Vella Terra, botigues de gran qualitat i bars/restaurants coneguts arreu, de tot tipus de preu. Si tens ganes de provar-ne, els barris on més en trobaràs són el Born, l’Eixample i Gràcia. Els més reconeguts i que apareixen a totes les guies són Gresca, L’ànima del vi, Garage Bar, Monocrom o Vis a Vis, entre molts d’altres. Fora de les guies, un dels meus preferits és el Bocanariz, al barri de Gràcia, on es genera un clímax ideal per tenir-hi una cita. Per anar a sopar amb les teves amigues, et recomano la Graciosa (Gràcia), on tenen una bona carta de vins amb un preu molt correcte. Si et ve de gust una mica més d’ambient, sempre et quedarà el Bar Salvatge (Gràcia) o el Perros Mediterráneos (Sant Antoni), entre molts altres llocs. Si el que vols és prendre-te’l a casa, vés a la botiga LaNatural (Gràcia), on trobaràs tota mena de vins naturals, amb un assessorament molt personalitzat.

Ara que hem aconseguit que els vins naturals siguin cada cop més mainstream, per quan els vins sense alcohol als bars de la nostra ciutat?