Sea Towers Meridia Capital
Projecte del complex d'oficines Sea Towers, adquirit per Allianz.

Barcelona entra al ‘top ten’ de la inversió immobiliària

La capital catalana és la novena ciutat europea preferida pels inversors, per davant de Munic, amb unes perspectives favorables per a la inversió immobiliària, ja que el 70% dels inversors assegura que durà a terme operacions aquest 2022

Barcelona ha entrat al rànquing de les deu ciutats europees més atractives per als inversors el 2022, segons l’informe EMEA Investor Intentions Survey 2021, elaborat per la companyia internacional de consultoria i serveis immobiliaris CBRE. La capital catalana s’ha situat en novena posició, davant de Munic, i a tres llocs de distància de Madrid, que ocupa el sisè lloc.

Amb les dues capitals entre les ciutats amb més expectatives de creixement per als inversors internacionals, Espanya és el setè país europeu en què confia el mercat de capitals per realitzar les seves operacions. De fet, el 70% dels inversors establerts a Espanya preveu incrementar la inversió el 2022, deu punts més que la mitjana europea. Per àrees, el 44% mostra un interès més gran pels actius immobiliaris en el sector de les oficines, un 18% pel segment industrial i logístic i un 17% pel sector hoteler.

Aquest informe també determina que hi ha una predisposició del capital per dirigir-se a producte immobiliari de més de risc a canvi de rendibilitats més interessants (value-add). En concret, un 65% dels inversors que operen a Espanya buscaran aquesta classe d’actius el 2022, molt superior a les previsions europees (37%).

El director de CBRE a Barcelona, ​​Xavier Güell, atribueix l’atractiu de Barcelona al “bon comportament dels fonamentals immobiliaris de la ciutat, l’atracció sostinguda d’empreses internacionals i l’existència d’àrees tan potents com el 22@, que han fet que la capital sigui una plaça molt atractiva i cobejada pels grans inversors internacionals”.

La classificació de l’EMEA Investor Intentions Survey, per al 2022, està liderada per Londres, juntament amb París i Amsterdam, que pugen dos llocs respecte al 2021. Berlín ocupa la quarta posició, seguida de Frankfurt, Madrid, Copenhaguen i Varsòvia.

L’interès de les empreses internacionals i les àrees de desenvolupament, claus de l’èxit

El 2021 Europa va registrar un nivell rècord quant a volum d’inversió, al voltant dels 360.000 milions d’euros, un augment del 25% respecte a l’any anterior. Aquest any, l’increment de l’activitat del mercat impulsarà previsiblement els volums d’inversió per sobre dels nivells previs a la pandèmia. En concret, CBRE preveu un augment interanual del 5% en el volum d’inversió del 2022, fet que apunta a un altre any rècord, amb una xifra superior als 375.000 milions d’euros.