El fabricant de la marca Buff ha finalitzat l'ampliació del centre de producció d'Igualada.

Buff es prepara per duplicar la producció amb innovació i sostenibilitat

La companyia d’Igualada celebra el 30 aniversari de la marca de tubulars i gorres amb un pla de creixement centrat en la relocalització de la fabricació, la incorporació de materials reciclables i d’origen natural i la cura pel medi ambient

L’empresa Original Buff ultima la reordenació industrial de la fàbrica d’Igualada per proveir-la de la capacitat i logística necessàries per expandir-se i duplicar la producció fins als 20 milions d’unitats anuals de tubulars, gorres i altres accessoris de coll i cap per a activitats a l’aire lliure.

La companyia ha posat en marxa una nau adjacent de 1.500 metres quadrats que, per una banda, permet alliberar espai del centre de producció, i per altra, sistematitzar els processos industrials. La finalitat és adaptar les instal·lacions per tal d’absorbir la fabricació de les gorres que s’elaboren a l’Àsia —que suposen el 10% de la producció total— i l’increment de la demanda prevista ja que, només de tubulars, preveu produir 10 milions d’unitats el 2025. La marca passarà de 350 a 500 empleats.

En total, la companyia de la família Rojas Vives ha invertit cinc milions d’euros des del 2020 per implementar la metodologia Lean, amb el redisseny de tota la fàbrica i potenciant els estàndards de qualitat, sostenibilitat i eficiència, “posant als consumidors en el centre de les nostres decisions”, explica a The New Barcelona Post, el director de marca del grup, Thierry Peuchot.

El compromís de Buff amb la producció local “és total”, en l’horitzó de 2024, amb el Made in Barcelona. Actualment, a Igualada es fabriquen els tubulars, passamuntanyes, casquets de llana o teixit, diademes i bandanas, amb 6.000 referències, que es comercialitzen a 70 països, amb un total de 20.000 clients. La distribució es fa a través de la venda al retail o online. La marca descarta disposar d’una xarxa de botigues pròpies més enllà dels quatre punts de venda que té actualment (un a les oficines d’Igualada, dos a l’Aeroport del Prat i un altre al centre comercial d’Illa Diagonal).

En l’exercici fiscal de 2021 (tancat a 31 de març de 2022), Buff va ingressar 46,9 milions d’euros, després que l’exercici anterior va registrar un creixement exponencial del 61%, fins als 84 milions d’euros, gràcies a l’increment de les vendes online que es van disparat en l’any de la pandèmia. En l’últim exercici, s’ha tornat als nivells prepandèmics, però per aquest any les previsions apunten a un increment del 10% per assolir els 52 milions d’euros.

David Camps, Original Buff
El conseller delegat de Buff, David Camps.

Amb la vista posada en el quinquenni 2025-2030 i l’objectiu d’eliminar les fibres sintètiques i fer productes reciclables 100% per fomentar l’economia circular, Buff fomenta “la innovació treballant amb els proveïdors per aconseguir que els teixits acabin sent reciclables”, explica Thierry Peuchot. Manifesta que caldria trobar un substitut a l’elastà, la fibra sintètica que incorporen els productes perquè el teixit guanyi elasticitat, “però això ara per ara és complicat; cap fabricant acaba de trobar un material natural que doni la flexibilitat necessària i els que s’estan testejant no resolen les necessitats dels consumidors”.

No obstant això, el repte de Buff és aconseguir que cap dels seus productes porti elastà el 2025, perquè “encara que només suposa el 5% de tots els materials d’un dels nostres productes, aquest petit percentatge fa que les nostres peces no siguin reciclables”, assegura.

Actualment, el 79% de les vendes provenen de materials responsables, incloent-hi materials reciclats —més de 33 milions d’ampolles reciclades— i d’origen natural, aconseguint que els seus productes siguin el més sostenibles possible.

Àrea de treball a la factoria d’Igualada.