CaixaCapital Risc pertany a la Fundació La Caixa.

Caixa Capital Risc inverteix en la ‘insurtech’ Inari, amb seus a Barcelona i Londres

Lidera una ronda de 4,85 milions que es destinarà a accelerar el creixement internacional de la companyia, que ha desenvolupat una plataforma de tecnologia 'blockchain' per al sector assegurador

Inversió de Caixa Capital Risc en el sector dels serveis tecnològics per al sector assegurador. A través del fons Criteria Venture Tech, la gestora de la Fundació Bancària La Caixa ha liderat una inversió de 4,85 milions d’euros en Inari, una empresa tecnològica amb seus a Barcelona i Londres proveïdora de la indústria mundial d’assegurances i reassegurances.

La ronda d’inversió es destinarà a impulsar l’estratègia de creixement internacional d’Inari i, en ella, també hi han participat el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i una empresa del sector “líder internacional”, la identitat de la qual no ha transcendit.

“Els recursos obtinguts a la ronda permetran a Inari consolidar la seva posició de líder mundial i impulsar la seva estratègia de creixement a llarg termini, que inclou ampliar els equips a Londres i Barcelona, incrementar la seva presència internacional i desenvolupar noves funcionalitats per donar resposta a les necessitats dels seus clients actuals i futurs”, ha destacat Caixa Capital Risc.

Inari ha desenvolupat una plataforma de tecnologia blockchain i serveis al núvol que permet a les companyies asseguradores gestionar millor els seus riscos en optimitzar l’ús de les dades i incrementar la productivitat. “L’enfocament innovador d’Inari pel que fa a la tecnologia d’assegurances té el potencial de canviar la manera de percebre el risc i la resiliència del sector insurtech. Aquesta inversió reflecteix la nostra confiança en la visió i el compromís amb l’impuls de la innovació en indústries llestes per a la transformació. Estem satisfets d’unir-nos a aquesta aventura amb Inari per ajudar-los a créixer i revolucionar aquest segment crític de la indústria”, ha assenyalat Xavier Álvarez, director dels fons de tecnologia de Caixa Capital Risc.

La insurtech va ser fundada a Barcelona el 2017 per Frank Perkins, Veronique Gob, Jochi Jiménez i Teresa Madariaga, professionals amb experiència en la indústria de reassegurances. El seu software asseguren que és pioner en aquest sector i pot implementar-se com una solució modular independent o integrar-se amb altres plataformes tecnològiques. “L’anunci d’avui valida la visió, el valor i l’historial any rere any d’Inari com a part de la nostra missió de revolucionar la indústria d’assegurances, consolidant-nos com un proveïdor en el qual la indústria confia i que atrau talent i inversors. Aquest finançament donarà suport a noves millores en la nostra oferta de productes, i ens permetrà ampliar l’experiència tecnològica i industrial del nostre equip, i expandir-nos a escala mundial”, ha apuntat Frank Perkins, conseller delegat d’Inari.

Caixa Capital Risc gestiona més de 200 milions d’euros i forma part del grup inversor CriteriaCaixa, el braç financer de La Caixa, amb inversions que sumen més de 25.000 milions d’euros en actius. Els dividends generats per Criteria, accionista de referència de CaixaBank, permeten a la Fundació Bancària La Caixa finançar la seva Obra Social, dotada d’un pressupost anual superior als 500 milions d’euros.