El domini d’idiomes estrangers a Europa, per països

El 64,5% dels habitants d’entre 25 i 64 anys d’edat de la Unió Europea (UE) parla almenys un idioma estranger, segons xifres facilitades recentment per l’oficina estadística europea, Eurostat, corresponents a l’any 2016.

El país europeu on un major percentatge de la seva població domina almenys una llengua diferent del seu és Suècia, amb un 96,6% dels habitants. El segueixen Dinamarca i Letònia (ambdues amb un 95,7%), i tot seguit Lituània (95,6%) i Luxemburg (94,5%).

Espanya se situa entre els països que estan per sota de la mitjana de la Unió Europea en domini d’idiomes estrangers. Un 54,3% dels espanyols d’entre 25 i 64 anys d’edat parla un idioma estranger, superant únicament a sis països.

Els dos països amb menor domini d’idiomes estrangers són el Regne Unit (34,6%) i Romania (35,8%), segons les dades d’Eurostat.

El 51,2% de la població de Luxemburg analitzada en aquest estudi domina almenys tres idiomes estrangers. Finlàndia compta també amb un percentatge destacat de la població (44,9%) que domina altres tres idiomes, igual que Noruega (43,7%).

Un 5,2% d’espanyols parla tres idiomes estrangers, un 14,3% domina dos idiomes diferents al matern i un 34,8% parla un idioma estranger.

El següent gràfic interactiu detalla totes les dades per països: