Els municipis espanyols amb major i menor renda mitjana per habitant

Tres municipis de la Comunitat de Madrid –Pozuelo de Alarcón, Boadilla del MonteLas Rozas de Madrid– són els que compten amb una major renda neta mitjana anual per càpita, segons l’informe Indicadors Urbans publicat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Els habitants de Pozuelo de Alarcón tenen una renda mitjana anual de 23.861 euros per càpita, el que situa a aquest municipi madrileny en el líder d’aquest rànquing. A considerable distància es troba el segon municipi, Boadilla del Monte, amb 19.510 euros, i el tercer és Las Rozas, que té una renda mitjana per habitants de 18.798 euros.

Per elaborar aquest rànquing, que inclou tots els municipis espanyols de més de 20.000 habitants, s’ha tingut en compte la renda neta mitjana anual corresponent a l’any 2015 a partir de fonts tributàries. L’informe Indicadors Urbans és una selecció i adaptació del projecte europeu Urban Audit, que recull informació sobre les condicions de vida a les ciutats de la Unió Europea i els països candidats.

Majadahonda, també de la Comunitat de Madrid, ocupa el quart lloc en el rànquing amb una renda per càpita de 18.627 euros, mentre que Sant Cugat del Vallès, a la província de Barcelona, ​​és cinquè amb 18.326 euros.

La ciutat de Madrid ocupa el lloc número 15 del rànquing amb 15.257 euros de renda mitjana per habitant, mentre que Barcelona apareix dos llocs després, en el 17, amb una renda de 14.946 euros per càpita.

El següent gràfic mostra la llista dels 30 municipis espanyols de més de 20.000 habitants amb una major renda per càpita:

Per contra, les ciutats que tenen una menor renda per habitant són Níjar (Almeria), amb 6.264 euros, Los Palacios y Villafranca (Sevilla), amb 6.327 euros, i Alhaurín el Grande (Màlaga), amb 6.474 euros.

La llista dels 30 municipis espanyols de més de 20.000 habitants amb una renda per càpita inferior és la següent: