Enric Asunción Wallbox
El president d'AIJEC, Ruben Sans; el cofundador de Wallbox, Enric Asunción, i Albert Castellanos, secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat.

Enric Asunción, cofundador de Wallbox, Jove Empresari de l’any per l’AIJEC

L'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) també ha distingit com a Millor Iniciativa Empresarial a The Blue Box i al president del grup Bon Preu, Joan Font, per la seva trajectòria professional

L’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) ha designat a Enric Asunción, cofundador de Wallbox, com a Jove Empresari de l’any en la 28a edició dels premis que atorga l’entitat. El jurat de la convocatòria ha reconegut l’emprenedoria i la tasca professional d’Enric Asunción al capdavant de Wallbox, un proveïdor barceloní de solucions de càrrega de vehicles elèctrics i gestió d’energia que cotitza a la Borsa de Nova York, pel que ha suposat de revolució en el camp de la mobilitat elèctrica.

La proposta d’Enric Asunción va ser finalista del premi amb les també destacades iniciatives i trajectòries empresarials de Josep Fajula, d’OCA Global, i de Pau Sarsanedas, de GPAInnova.

En l’edició d’aquest any també s’han distingit la firma The Blue Box com a Millor Iniciativa empresarial i a l’empresari Joan Font, president del grup Bon Preu, per la seva trajectòria professional. The Blue Box ha desenvolupat un dispositiu biomèdic inspirat en el sistema olfactiu i les neurones olfactives d’un gos i desenvolupat amb intel·ligència artificial per detectar el càncer de mama a casa, de forma no invasiva i només a partir d’una mostra d’orina.

Per la seva part, Joan Font pertany a la família fundadora del grup Bon Preu, una cadena de distribució alimentària que va obrir el seu primer supermercat el 1974 a Manlleu i que ara té presència a tot Catalunya amb una xarxa de supermercats Bonpreu i hipermercats Esclat, una xarxa de benzineres i una comercialitzadora d’energia elèctrica.

L’acte d’entrega dels guardons ha tingut lloc aquest dijous al Centre de Convencions de l’IMO, l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona. Durant la celebració, el president d’AIJEC Joves Empresaris, Ruben Sans, va evidenciar el poc reconeixement que té la figura de l’empresari, però va destacar que això “no altera ni la vocació ni les ganes d’emprendre” dels joves empresaris. Alhora va reclamar a les administracions polítiques clares d’acompanyament als empresaris, seguretat jurídica, ajuda per donar visibilitat a les empreses i que els fons europeus arribin a tot el teixit empresarial català, independentment de la mida de les empreses.

Pel president d’AIJEC, la crisi del coronavirus ha situat els joves empresaris com a “experts en convertir els contratemps en aliats” i s’ha demostrat que els emprenedors fa molt temps que abanderen “la creació d’una ocupació amb valor, amb conceptes com les polítiques d’igualtat, els objectius de desenvolupament sostenible i conscienciats sobre com la nostra petjada afectarà el futur de les properes generacions”. Aquest és, segons Sans, l’ADN dels joves empresaris.

El president d’AIJEC, Ruben Sans, lamenta el poc reconeixement que té la figura de l’empresari

Els premis Jove Empresari d’aquest any també han fet un reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial per a PocketPiano, el primer piano de butxaca que permet interpretar música a qualsevol lloc;  i a l’Emprenedor Social, amb un guardó per Nixi for Children, una empresa emergent que aplica la realitat virtual per millorar la relació entre els nens i l’entorn hospitalari, reduir l’ansietat dels infants malalts i millorar així el seu benestar emocional i també la seva salut.

Joan F
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el president de Bon Preu, Joan Font, i el secretari general d’Aijec, Enric Sanahuja.

El Reconeixement al Futur Empresari, guardó que premia al millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys de la Fundació Escola Emprenedors, ha anat a parar al Projecte Audiovisual CTRL dels alumnes de tercer curs de l’ESO de l’IES Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès. El projecte acadèmic ha desenvolupat una empresa online de cursos formatius de creació de vídeos i videojocs.