Torre de Jesucrist de la Sagrada Família
La creu que coronarà la Torre de Jesucrist, la més alta de la Sagrada Família.

La creu de cristall que coronarà la Sagrada Família serà un mirador i reflectirà la llum solar

El 8 de desembre s’il·luminarà l’estrella de la Torre de la Mare de Déu, la segona més alta del temple, que s’ha construït aquest any

La Torre de Jesucrist, la més alta del temple de la Sagrada Família, estarà rematada a 176 metres per una creu de quatre braços de 17 metres d’alçària i de 13,50 metres d’amplada i estarà recoberta de ceràmica esmaltada i vidre, segons ha explicat Jordi Faulí, l’arquitecte director de les obres. Al mig hi haurà l’Anyell Diví i les llegendes Amén, Al·leluia. Aquesta creu de cristall reflectirà la llum solar durant el dia i de nit projectarà una llum subtil gràcies a uns focus.

Faulí també ha concretat que serà un espai obert als visitants i per tant un mirador privilegiat sobre Barcelona al convertir-se en el punt panoràmic més alt, passant per davant d’altres emblemàtics edificis amb vistes a la ciutat com l’Hotel Arts o la Torre Mapfre, que tenen una alçada de 154 metres, o també la Torre Glòries, l’hotel Melià Sky o l’edifici Colón que, construït el 1970, va ser el primer gratacel de més de 100 metres de Barcelona.

Les obres de la Torre de Jesucrist no tenen, ara per ara, data d’inici, però el que sí s’està ultimant és la primera de les sis torres centrals que tindrà el temple: la Torre de la Mare de Déu, la segona més alta del conjunt de la Basílica, de 138 metres d’alçària. Un cop culminada, lluirà una estrella de dotze puntes que està previst que s’il·lumini el proper 8 de desembre, amb una celebració per a tota la ciutadania.

Els visitants tindran accés al mirador que s’habilitarà a l’interior de la creu per gaudir d’unes  privilegiades vistes sobre Barcelona

La construcció d’aquesta torre ha acaparat tots els esforços de la Junta Constructora de la Sagrada Família durant aquest 2021, com ha explicat en roda de premsa el seu director, Xavier Martínez. Els obligats tancaments de la Basílica per al públic visitant han minvat considerablement els recursos econòmics necessaris per tirar endavant les obres segons el calendari previst: l’objectiu era haver finalitzat l’obra el 2026 i ara fins a 2024 no podràn determinar la nova data de finalització. És per això que demanen “cautela” davant les dificultats econòmiques que travessa el temple.

Imatge virtual de les torres de Jesucrist i de la Mare de Déu, les més altes de la Sagrada Família.

Després de reobrir les seves portes l’1 de maig d’aquest any —havia tancat el setembre de 2020— el temple ja ha rebut la visita de 359.000 persones, una xifra considerable però molt inferior a l’habitual. De fet, representa un 24,5% de tots els visitants que va rebre el 2019.

Xavier Martínez ha assegurat que “si la situació evoluciona favorablement, la previsió de visitants per al 2022 és d’un 30% o 40% dels que vam tenir el 2019“. La Junta Constructora, al llarg de la seva història, “ha passat per moments molt complicats, però sempre va seguir fent realitat el projecte de Gaudí” i, per això, “aquesta vegada no serà una excepció”.

La davallada de turistes, bàsicament, s’ha traduït en una dràstica caiguda dels ingressos: dels prop de 100 milions de 2019 als gairebé 35 milions que es preveu pel 2022. La venda d’entrades per conèixer l’obra d’Antoni Gaudí és una font fonamental de finançament, però també ho han estat els donatius. És per aquest motiu, i atès el context actual, que la junta reactiva la campanya internacional T’acabarem, per fomentar les donacions de les persones que vulguin formar part del darrer impuls al conjunt del temple de Gaudí i amb la que es preveu recaptar entre 200.000 euros i 250.000 euros fins a finals d’any.

La creu que culminarà l’emblemàtica obra de Gaudí.

 

Tags from the story