Jorge Mas, expert en retailer

Les Rambles: un lloc per a descobrir el cor de Barcelona

Els retailers hem de treballar junts per a aconseguir que aquesta via emblemàtica torni a brillar amb tota la seva esplendor

Les Rambles són una de les principals vies de Barcelona, a més d’un dels llocs més emblemàtics i visitats de la ciutat, d’això no hi ha dubte. Des de la seva construcció en el segle XVIII, han estat testimoni d’innombrables esdeveniments històrics i culturals. I són un lloc indiscutible de referència tant per turistes com per locals.

Així i tot, en els últims anys, Les Rambles han perdut part de la seva lluentor i encant. Per això, cal preguntar-se: què podem fer els retailers per a recuperar la seva màxima esplendor? Com fer que els barcelonins recuperin la tradició de passejar per aquesta part de Barcelona?

Sens dubte, el comerç és un dels motors principals que pot ajudar a la recuperació de Les Rambles. La varietat i la qualitat dels productes que s’ofereixen aquí és impressionant: des de les botigues de souvenirs i de moda, fins a les petites botigues d’artesania local. La diversitat de productes i la seva qualitat, atrauen els turistes, que no dubten a fer-hi les seves compres. No obstant això, d’igual manera, també cal fomentar el comerç local, i per a això, fa falta suport institucional per a facilitar la presència de petits comerciants.

Un altre dels elements que poden ajudar a la recuperació de Les Rambles és la restauració. La varietat gastronòmica que ofereix aquesta part de la ciutat, és una mostra més de la seva riquesa. Des dels bars de tapes i restaurants més tradicionals, fins als més moderns i avantguardistes, a Les Rambles hi ha una àmplia oferta culinària que no pot passar desapercebuda. La presència de terrasses i espais exteriors és fonamental per a donar vida als seus carrers, i per això cal potenciar-la.

Els museus són un altre dels atractius de Les Rambles. La presència d’institucions culturals, com el Museu de Cera o el Gran Teatre del Liceu, atreuen visitants de tot el món, tot l’any. La presència de museus a Les Rambles no sols serveix per a fomentar la cultura: també ajuda a la recuperació econòmica. L’existència d’aquests llocs fomenta el turisme i atreu visitants, a qui, a més de gaudir de l’oferta cultural, els agrada prendre una copa abans d’anar a veure l’espectacle, o surten a sopar després, enriquint el barri.

Els retailers no podem oblidar-nos de La Boqueria, tot un orgull de la ciutat. Va ser reconegut com un dels set millors mercats del món sota l’aliança dels 7 Magnífics i s’ha convertit en tot un símbol del passat, present i futur de Barcelona.

La presència de la Boqueria a Les Rambles, és fonamental per a la recuperació d’aquest espai. La varietat de productes i la qualitat d’aquests, fan que aquest mercat sigui un lloc imprescindible per visitar. La presència de productes locals i de temporada, és clau per a fomentar el comerç just i sostenible. Els seus professionals li donen vida gràcies al seu assessorament, fruit de l’experiència que han guanyat després de tants anys d’història dedicada al mercat. 

Les Rambles continuen sent un lloc emblemàtic que necessita recuperar la seva màxima esplendor. Per això, és tan important que es fomenti el comerç local, la restauració, els museus i la presència de La Boqueria. Només així, aconseguirem que els barcelonins surtin a passejar de nou per aquesta via de la ciutat i fer que torni a brillar.