Tanatori Sancho d'Àvila Mémora
Mémora gestiona, entre d'altres, el Tanatori de Sancho d'Àvila, a Barcelona.

Mémora ven per 130 milions els seus tanatoris a Barcelona al fons W.P. Carey

L’empresa propietària del 85% de Serveis Funeraris de Barcelona (SFB) ha traspassat al grup inversor nord-americà 26 tanatoris situats majoritàriament a la capital catalana i l’àrea metropolitana

El fons d’inversió immobiliària nord-americà W.P. Carey ha adquirit per 130 milions d’euros un total de 26 tanatoris a l’empresa funerària Mémora, que els continuarà gestionant en règim de lloguer per un termini de trenta anys. La companyia no ha comunicat el cost anual dels arrendaments.

La majoria d’aquests actius —el 20% de tota la xarxa de tanatoris que Mémora té a Espanya— estan ubicats al mercat més important del grup funerari, Barcelona i ciutats de l’àrea metropolitana, on Mémora té aproximadament un 35% de quota de mercat. L’empresa funerària controla el 85% de Serveis Funeraris de Barcelona (SFB), mentre que el 15% restant està en mans del grup basc Asistea —filial de Catalana Occidente— que va adquirir la participació a l’Ajuntament de Barcelona el 2020.

L’operació s’emmarca en el pla de creixement de Mémora, amb “l’obertura de noves instal·lacions durant la propera dècada”, i permet “maximitzar el valor dels actius”, segons el seu conseller delegat, Juan Jesús Domingo.

Amb seu a Barcelona, Mémora, fundada l’any 1997, és propietat de Ontario Teachers’ Pension Plan, el primer fons de pensions canadenc per a professionals, que va adquirir l’empresa l’any 2017 per 500 milions d’euros. El grup suma una plantilla d’aproximadament 1.500 persones que donen servei als 131 tanatoris i crematoris, 16 cementiris i 42 oficines que Mémora té repartits per Espanya i Portugal.

“La posició sòlida de Mémora al mercat ibèric, juntament amb la importància d’aquests actius i l’arrendament a llarg termini, han fet que aquesta transacció s’adapti perfectament als nostres criteris d’inversió, alhora que amplia la diversitat de la nostra cartera europea ”, ha assenyalat Christopher Mertlitz, director d’inversions europees de WP Carey.