Nadal retailer

La campanya de Nadal és el millor moment per atraure els clients organitzant activitats, cuidant especialment la decoració i obrint establiments pop up

Nadal és un bon moment per a generar reclam en el retail, i de fet, moltes empreses produeixen més del 20% de la seva facturació anual durant aquestes dates. Sobretot, la setmana del 19 al 25 de desembre, quan els comerços són un no parar.

Els últims anys, el Black Friday ha marcat el tret de sortida de Nadal. És el moment en el qual s’inaugura la temporada de compres, amb significatives rebaixes i promocions en molts comerços. El mateix dia, s’encenen les llums per a omplir de vida els carrers de la ciutat. La campanya nadalenca generalment acaba el 7 de gener, en passar el dia de Reis, encara que algunes activitats es prolonguen uns dies més.

Durant aquest període, augmenta el consum i els barcelonins estan ansiosos per fer activitats. Per això, una bona manera d’atreure’ls, és crear nous conceptes que serveixin de reclam per visitar-nos.

Per exemple, per Nadal és quan mengem més xocolata de tot l’any. I aquest 2022, Casa Cacau, la fàbrica de xocolata del Celler de Can Roca, ha obert un espai pop up a l’Hotel Mandarin de Passeig de Gràcia que romandrà obert fins al 5 de gener. Aquí trobem les seves conegudes tauletes i bombons, i opcions més arriscades, com el torró elaborat amb la llavor del cacau.

És la primera botiga pròpia a Barcelona d’aquesta firma de Girona. Obrir en format de botiga efímera és molt bona idea, perquè així poden analitzar la viabilitat del negoci a la ciutat. Fins ara, es podien comprar els seus productes a El Club del Gourmet de El Corte Inglés i a Vila Viniteca.

Les festes de Nadal es caracteritzen també pels adornaments i llums que ens omplen d’il·lusió. L’Hotel Palace ho té molt clar i per aquestes dates sempre es transforma. Fins al 8 de gener, de dijous a diumenge, es projecten les pel·lícules clàssiques de Nadal, com Love Actually, al terrat de l’hotel. S’han instal·lat uns minixalets de fusta amb butaques i s’ofereixen mantes, bosses d’aigua calenta, dolços, crispetes i begudes calentes per a gaudir del film.

En el mateix rooftop es troba El Chalet, un pop up gastronòmic, decorat a l’estil dels Alps amb estovalles de quadres, on es pot xalar d’un menú que ve de gust els dies de fred, amb opcions com la raclette o la fondue.

Fins al 7 de gener, en Gallery Hotel es pot viure l’experiència Dive Into Xmas que submergeix als hostes en l’ambient nadalenc de la ciutat, començant des de la seva pròpia habitació, com si anessin a visitar la casa d’un conegut de Barcelona. Hi ha diverses habitacions decorades, algunes amb més detalls que unes altres segons la categoria. La més familiar de totes, la Gallery Xmas Deluxe, té arbre de Nadal, pessebre i llums.

És el primer “hotel nadalenc” de la ciutat i la seva gastronomia també és imprescindible. Amb el xef Pablo Tomás al capdavant, el seu restaurant Sintonia proposa un menú de nit de Cap d’Any molt suggerent que inclou caneló de faisana; llobarro a la brasa amb carbó; o cabrit enfangat a la cullera amb Robuchon de tupinambo i trompetes. La música en viu amenitza el sopar.

Molts més espais s’han omplert de Nadal enguany. A la Casa Seat se celebren els Merry Days fins al 7 de gener. Els espais interiors estan totalment tematitzats i un calendari d’advent ocupa la façana en homenatge a Barcelona. Cada dia es revela una finestra (una pantalla lluminosa) amb la il·lustració d’un edifici emblemàtic de la ciutat. A l’interior de l’espai hi ha un poble nadalenc, fàbrica de joguines i una col·lecció mini Seat.

A més, s’han organitzat algunes activitats interactives, com Crea el teu arbre, perquè els nens puguin decorar el seu propi arbre digital mitjançant un dispositiu electrònic que es projecta en la pantalla principal de Casa Seat o el videojoc Help Santa, pensat perquè els visitants puguin divertir-se amb un joc virtual, creat per dos alumnes de l’Escola d’Aprenentes de Seat, que consisteix a ajudar a Papà Noel a emmagatzemar els regals.

Patinar sobre gel és una de les activitats nadalenques que més agraden als nens i no tant nens. Una de les novetats d’enguany la trobem al Parc d’Atraccions Tibidabo, on s’ha obert una pista de gel en la Plaça dels Somnis que està operativa sempre que el recinte estigui obert, fins al 5 de gener. La pista té una superfície de 200 metres quadrats. És d’un material sintètic i sostenible que no necessita aigua ni electricitat per a conservar-se. Cuidar del medi ambient és bo per l’entorn i també ho hem de cuidar molt bé com a retailers, perquè venen generacions molt verdes.

Finalment, en aquestes dates sempre parlem de La Roca Village. Aquest centre comercial està a 40 minuts de Barcelona i per a empènyer a comprar en una de les seves 150 botigues, cada any organitza activitats i cuida molt de la seva decoració. Aquest Nadal, trobem nombroses instal·lacions artístiques creades per l’estudi Wanda Barcelona, un món efímer de constel·lacions que s’expandeixen per les façanes dels edificis. Els restaurants han preparat menús amb productes de temporada. Hi ha pop ups de delicatessen i moltes idees per a regalar.