Los impulsores de Onalabs, Xavier Muñoz y Elisabeth del Valle.
Els impulsors d'Onalabs, Xavier Muñoz i Elisabeth del Valle.

Onalabs capta 1,2 milions per iniciar la fabricació dels seus dispositius mèdics

La biotecnològica realitza a Andorra una prova pilot d'implantació de la seva tecnologia, que permet el monitoratge en remot de gent gran i esportistes

La startup biotecnològica Onalabs ha tancat una nova ronda de finançament, la primera que realitza a través de la plataforma d’equity crowdfunding Capital Cell, amb què ha aconseguit 1,2 milions d’euros. El finançament obtingut es destinarà a aprofundir en la innovació tecnològica dels seus dispositius mèdics i a iniciar-ne la fabricació i comercialització.

Per avançar en aquesta fase del projecte liderat per Elisabeth del Valle i Xavier Muñoz, Onalabs està realitzant un testeig dels seus dispositius no invasius, remots i intel·ligents, enfocats al monitoratge de pacients crònics, esportistes i persones amb diabetis. Mitjançant un acord amb Andorra Recerca + Innovació, dur a terme al país veí una prova pilot amb el dispositiu per a la vigilància en remot dels paràmetres físics i bioquímics de persones grans i malalts crònics que requereixen seguiment per part dels professionals sanitaris. En una segona fase, la biotecnològica incorporarà els aparells destinats a esportistes.

La startup ha desenvolupat una tecnologia basada en microfluídica, biosensòrica i sensòrica física que permet als seus dispositius mèdics mesurar a través de la pell i la suor paràmetres clínics tradicionals que fins ara s’obtenien mitjançant una anàlisi de sang, convertint així la suor en un biofluid intel·ligent i la pell, en una plataforma de dades. Amb el seu ús, els facultatius mèdics poden tenir control remot de diferents variables de l’estat de salut dels seus pacients (freqüència respiratòria i cardíaca, pressió arterial, temperatura, saturació d’oxigen, glucosa, lactat, pH, sodi, clorur, alcohol, cortisol).

En paral·lel, Onalabs ha posat en marxa aquest mes el procés per obtenir la certificació europea i espanyola per als seus wearables, validats ja clínicament per centres mèdics i esportius de referència, com ara el CAR de Sant Cugat del Vallès i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).