Els cofundadors d'Asabys Partners, Clara Campás i Josep Lluís Sanfeliu, amb un dels seus equips de treball.

Asabys invertirà 200 milions d’euros més en tecnologies innovadores de la salut

La gestora de capital risc llança el seu segon fons d’inversió, amb Alantra Investment Pool i Banc Sabadell, destinat a projectes de salut digital, dispositius mèdics i biotecnologia. Des de 2019, ha destinat 120 milions a 13 projectes biofarmacèutics i healthtech.

Asabys Partners gestionarà a partir del quart trimestre d’aquest any unos recursos de 200 milions d’euros per seguir invertint en el sector salut a Espanya i Europa. Amb aquest propòsit, llançarà el seu segon fons d’inversió, Sabadell Asabys Health Innovation Investments II (SAHII 2), amb capital d’inversors institucionals i privats, entre els quals figura Alantra Investment Pool (Alantra i Mutua) i Banc Sabadell.

En línia amb els propòsits de la gestora, creada el 2018 per Josep Lluís Sanfeliu i Clara Campás, els recursos es destinaran a la creació i consolidació d’empreses que liderin projectes en els àmbits de la salut digital, dispositius mèdics i biotecnologia a Europa, amb un focus d’actuació important a Espanya. “L’objectiu és transformar ciència disruptiva en solucions reals per als pacients”, manifesta Clara Campás.

Des de la gestora, que ja acumula prop de 120 milions d’euros i ha realitzat 13 inversions, es valora el progrés tecnològic que s’està fent en el camp de la salut, amb infinitat d’oportunitats “per resoldre els reptes que la medecina ha d’afrontar”, concreta Josep Lluís Sanfeliu.

El president de la gestora detalla la seva estratègia d’inversió, diversificant la seva cartera amb companyies biofarmacèutiques i tecnològiques de la salut, “altament innovadores”. El repte és generar sinergies i posar a disposició de les participades un know how únic.

Amb els seus socis estratègics Alantra i Banc Sabadell, Asabys ha invertit en els darrers anys i contribuït al creixement de les companyies Agomab Therapeutics, Amelia Virtual Care, Anaconda, Cara Care, Inbrain, Koa Health, Medasense, Medlumics, Nuage Therapeutics, Ona Therapeutics, Sidekick, Splice Bio i Origo Biopharma. Pel que fa a aquesta última companyia, Origo Biopharma, la gestora va procedir a la seva desinversió, amb una operació de compra que va liderar Agomab Therapeutics. Ara per ara, ha estat la primera i única desinversió realitzada per Asabys.

Jacobo Llanza, conseller delegat d’Alantra Asset Management, destaca del nou fons d’inversió “l’oportunitat que brindarà als nostres inversors en productes de gestió d’actius alternatius altament especialitzats en estratègies relacionades amb venture capital”.

Per la seva part, Raúl Rodríguez, subdirector general de Banc Sabadell i director de BSCapital, destaca “l’aposta sostinguda del banc per la innovació i per aquells sectors emergents que, a més, aporten solucions d’impacte a la societat i en particular a l’àmbit de la salut”.