L’Hospital Clínic lidera el rànquing dels millors hospitals d’Espanya i és el número 21 del món

L’Hospital Clínic de Barcelona és un dels millors 25 centres hospitalaris del món i el número 1 d’Espanya, segons un rànquing elaborat per la revista Newsweek en col·laboració amb Statista. Concretament, el centre de l’Eixample barceloní ocupa el lloc número 21 en el rànquing World Best Hospitals 2020, que lideren la Clínica Mayo i els hospitals de Cleveland i Massachusetts, els tres als Estats Units.

La classificació inclou a centres de més de vint països de tot el món i situa també al Clínic com el millor hospital d’Espanya. Segons Newsweek, la puntuació del rànquing es basa en recomanacions de professionals mèdics, resultats de les enquestes a pacients i principals indicadors de rendiment mèdic.

També pot consultar el llistat de centres hospitalaris a la següent llista interactiva:

L’Hospital Clínic destaca també en les classificacions que acaba de publicar Newsweek sobre els millors hospitals especialitzats del món. Destaquen l’Institut Clínic Cardiovascular (ICCV), l’Institut Clínic de Malalties digestives i metabòliques (ICMDM) i l’Institut de Malalties Hemato-oncològiques (ICMHO), que figuren a la guia World ‘s Best Specialized Hospitals 2021.

El ICCV es troba en la posició 38 dels millors serveis en Cardiologia, de l’ICMDM es troba en la posició 40 en Endocrinologia i el Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICMHO és a la llista dels 200 més rellevants de la seva especialitat a escala mundial.

El Clínic és també el millor centre hospitalari d’Espanya, seguit de l’Hospital Universitari La Paz de Madrid (en la posició 41 del món) i la Clínica Universitaria de Navarra (49).

Dels 30 hospitals més ben valorats d’Espanya, set són a Barcelona. Per darrere del Clínic ocupen posicions destacades l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Bellvitge i els centres privats Dexeus, Teknon i Quiron Salut, els tres pertanyents al Grup Quirón Salut, propietat de la multinacional alemanya Fresenius Helios.

Segons Newsweek, en el rànquing de millors centres hospitalaris de Catalunya també figuren l’Hospital Sagrat Cor, l’Hospital del Mar i l’Hospital General de Catalunya.