Los Angeles, Moscou i Nova York encapçalen el rànquing mundial de les ciutats amb més retencions de trànsit

Los Angeles (Estats Units) és la ciutat del món on els conductors passen més hores en retencions de trànsit: una mitjana de 102 hores a l’any per conductor durant el 2017. La segona i la tercera plaça d’aquest rànquing les ocupen les ciutats de Moscou (Rússia) i Nova York (Estats Units), ambdues amb una mitjana de 91 hores a l’any.

Així ho indica el major estudi mundial sobre aquest tema, que realitza la companyia Inrix. Es tracta del INRIX Global Traffic Scorecard, que en la seva edició de 2017 ha analitzat les dades de trànsit d’un total de 1.360 ciutats de 38 països del món, entre ells Espanya.

La quarta ciutat del món on els conductors han de suportar més hores aturats als seus cotxes al llarg de l’any és São Paulo (Brasil), amb 86 hores, mentre que San Francisco (Estats Units) ocupa el cinquè lloc del rànquing amb 79 hores de mitjana a l’any.

Deu de les 25 ciutats amb més congestions de trànsit es troben als Estats Units: a les ja esmentades Los Angeles, Nova York i San Francisco es sumen Atlanta (70 hores), Miami (64), Washington DC (63), Boston (60 ), Chicago (57), Seattle (55) i Dallas (54). En el conjunt dels Estats Units, els conductors passen una mitjana de 41 hores a l’any en retencions de trànsit durant les hores punta.

Per països, els deu més congestionats del món són, per aquest ordre, Tailàndia, Indonèsia, Colòmbia, Veneçuela, Rússia, Estats Units, Brasil, Sud-àfrica, Turquia i Regne Unit. A Tailàndia els conductors sumen una mitjana anual de 56 hores de retenció durant les hores punta de trànsit.

Segons aquest estudi, la ciutat espanyola on els conductors pateixen més hores de retenció a l’any és Madrid: la capital d’Espanya ocupa el lloc número 41 en el rànquing global amb un total de 42 hores de congestió per conductor i any. Per la seva banda, Barcelona apareix en el lloc número 80 del rànquing amb 28 hores de retenció anual de mitjana per conductor.

L’estudi de Inrix revela també que la ciutat on els vehicles circulen a una velocitat mitjana més lenta per culpa de les retencions de trànsit és Belfast: a la capital d’Irlanda de Nord, la velocitat mitjana durant el dia és de només 5,4 quilòmetres per hora.

A Londres es calcula que les retencions de trànsit tenen un cost mitjà anual per conductor de 2.430 lliures, i més de 9.500 milions de lliures de cost a l’any per al conjunt de la ciutat.

L’estudi INRIX Global Traffic Scorecard permet fer cerques per continents, països i ciutats per localitzar les dades que interessen a cada usuari.